کسب و کار نیوز- در آیین رسمی روز جهانی دختران و ICT بر ضرورت کاهش شکاف جنسیتی دیجیتال و آموزش و توانمندسازی دختران جوان برای ورود به بازار اقتصاد دیجیتال تاکید و سهم زنان از بازار فناوری اطلاعات کشور ۱۶ درصد اعلام شد.
به گزارش کسب و کار نیوز ، چهارم اردیبهشت – ۲۴ آوریل – روز جهانی دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات است؛ این روز با هدف افزایش آگاهی در مورد اهمیت حضور بیشتر دختران و زنان جوان در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و تشویق آنها به تحصیل و فعالیت در این زمینه نامگذاری شده است. این ابتکار توسط اتحادیه بینالمللی مخابرات (ITU)، آژانس تخصصی سازمان ملل متحد در زمینه ICT، صورت گرفته است.
هدف از این روز، ایجاد فرصتهایی برای دختران و زنان جوان برای آشنایی با مشاغل موجود در حوزه ICT، تعامل با متخصصان این صنعت و درک پتانسیل خود برای موفقیت در این عرصه است.
در آیین رسمی روز جهانی دختران و ICT که به میزبانی اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، بر ضرورت کاهش شکاف جنسیتی دیجیتال و آموزش و توانمندسازی دختران جوان برای ورود به بازار اقتصاد دیجیتال تاکید و سهم زنان از بازار فناوری اطلاعات کشور ۱۶ درصد اعلام شد.
صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، در پیامی به آیین رسمی روز جهانی دختران و ICT، گفت: تحول دیجیتال، مهمترین مسیر توسعه در قرن حاضر است؛ اما تنها زمانی میتوان آن را فراگیر و پایدار دانست که همه گروههای جامعه، بهویژه دختران جوان، در متن آن مشارکت داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه توانمندسازی دیجیتال دختران، نه یک اقدام نمادین، بلکه سنگبنای آیندهای عادلانه و رقابتپذیر برای کشور است، خاطر نشان کرد: دختران امروز، مهندسان فردا، رهبران کارآفرین و حامیان تحول انسانی هستند. آینده اقتصاد دیجیتال، بدون حضور پررنگ و خلاقانه آنان، آیندهای ناقص خواهد بود.
رئیس اتاق ایران با اعلام پشتیبانی از سیاستهای ملی و بینالمللی برای ارتقای نقش زنان در حوزه فناوری اطلاعات، توانمندسازی دیجیتال دختران دانشآموز و دانشجو، حمایت از استارتاپهای فناورانه با مدیریت دختران جوان و توسعه همکاریهای بینالمللی برای ترویج حکمرانی دیجیتال انسانی را از جمله این محورها ذکر کرد.
وی با ارایه پیشنهاد اعطای نشان «دختر دیجیتال سال» از سوی کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران، تاکید کرد: این ابتکار میتواند الگویی الهامبخش برای شناسایی و معرفی دختران پیشگام در فضای دیجیتال و آغازگر مسیرهای نو برای تحقق عدالت دیجیتال جنسیتی در کشور و منطقه باشد.
اتاق ایران حمایت از دختران جوان فعال در اقتصاد دیجیتال را با جدیت دنبال میکند
پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران نیز در این مراسم که به همت کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران برگزار شد، با بیان اینکه حرکت به سمت اقتصاد دیجیتال و نوآوری با سرعت در حال انجام است، گفت: در فناوری مولفههایی وجود دارد که با ویژگیهای جوانان منطبق است. مهمترین این مولفهها ایدهپردازی، خلاقیت و جسارت است و لذا فناوری اطلاعات زمینهای را فراهم میکند که جوانان در آن فعالتر باشند.
وی افزود: درصد زنانی که در اقتصاد دیجیتال فعال هستند، نشان میدهد با وجود تمام محدودیتهایی که وجود دارد، زنان میتوانند در زمینه کسب و کارهای نوین موفق باشند. این فضا باید به گونهای برای جوانان ترسیم شود که الهامبخش باشد و آنها به موانع توجه نکنند. دختران جوان و دانش آموزان و دانشجویان باید باور کنند که میتوانند تغییر ایجاد کنند و میتوانند در این مسیر گام بردارند.
باقری تاکید کرد: در اتاق ایران وظیفه داریم از جوانان و دختران جوانی که میخواهند در این زمینه فعالیت کنند، حمایت کنیم و این مسئولیت را به طور جد دنبال خواهیم کرد. ارتباطی که بین اتاق و سازمان فنیحرفهای برای استفاده از ظرفیتهای سازمان در زمینه مهارتآموزی و سفارشیسازی مهارتها در جهت توسعه کسب و کارها وجود دارد، در راستای همین اهتمام است.
اعطای نشان دختر دیجیتال سال به ابتکار کمیسیون فاوای اتاق ایران
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق ایران با اشاره به روز جهانی دختران و ICT با شعار تحول دیجیتال فراگیر، گفت: فراگیری هم از نظر جغرافیا، هم از نظر زمانی و هم از حیث جنسیتی است. تحول دیجیتال زمانی به خوبی شکل خواهد گرفت که همه در آن نقش داشته باشند.
او با بیان اینکه اتاق ایران با ابتکار کمیسیون فاوا، متولی اعطای نشان «دختر دیجیتال سال» است، ادامه داد: قرار است این ابتکار به سازمان ملل نیز اعلام شود تا در گامهای بعدی به صورت جهانی آن را دنبال کنیم. با ایجاد دبیرخانه این نشان در اتاق ایران، مناطقی که دسترسی آسان به حاکمیت و مدیران حوزه فناوری ندارند در این دبیرخانه ساماندهی خواهند شد.
آبایی، اظهار کرد: همچنین در اقدام دیگری قصد داریم پلتفرم دختران ICT را طراحی کنیم. اتاق ایران قصد دارد با ایجاد این پلتفرم از توان دانشآموزی استفاده کند و نشان دهد دختران نیز در چنین کسوتهایی میتوانند حضور داشته باشند.