پرش به محتوا

فروش ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها

کسب و کار نیوز- معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: طبق آخرین آمار، شرکت‌های دانش‌بنیان از ابتدای امسال تاکنون بیش از ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند.

به گزارش کسب و کار نیوز، رضا بخشی‌آنی در رویداد «رویای شریف» که در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، اظهار داشت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، مامور تسهیل ورود نخبگان به فضای اقتصاد شده است تا بتوانند بر روی ایده‌های خود تحقیق و پژوهش کنند، وارد تولید نمونه محصولات یا طرح‌های خود شوند و در مرحله‌ بعد این طرح‌ها را تجاری‌سازی کنند و وارد اقتصاد شوند تا کشور بتواند از ظرفیت فنی و علمی این نخبگان استفاده کند.

وی افزود: معاونت علمی، هدف توسعه اقتصاد کسب و کارهای دانش‌بنیان در کشور را دنبال می‌کند، ما نزدیک به ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان داریم که فروش امسال آنها طبق آخرین آماری که دریافت کردم، بیش از ۱۲۵۰ هزار میلیارد تومان گزارش شده که رکورد خوبی است و البته حتماً باید بیشتر از این باشد.

بخشی‌آنی خاطرنشان کرد: از این میزان فروش دانش‌بنیان‌ها، حدود ۲۵۰ هزار میلیارد تومان، فروش محصولات با سطح فناوری بالا بوده که این هم سهم خیلی خوبی است.

وی با اشاره به اینکه شرایط اقتصادی، محدودیت‌هایی را برای کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و بسیاری از شرکت‌های صنعتی اقتصادی کشور ایجاد کرده است، افزود: طبیعتاً شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل مزیتی که در حوزه فناوری دارند می‌توانند در این شرایط، فروش خیلی خوبی داشته باشند.

معاون توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: حدود ۲.۵ میلیارد دلار، صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را داریم که رکورد خوبی است و از این میزان، نزدیک به نیم میلیارد دلار مربوط به صادرات محصولات با سطح فناوری بالا است که سهم قابل قبولی را به دست آورند. وی ابراز امیدواری کرد که با کمک همه مجموعه‌های دولتی، دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها سهم شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد ایران افزایش یابد.

مهم ترین ویژگی جهان امروز، تغییرات گسترده، افزایش پیچیدگی و رقابت هاست، بنابراین شرکت های جدید با محصولات جدید و با فن آوری بالا که بتواند محصولات و خدمات بهتری را برای عرضه به جهانیان تولید کند، از مهم ترین دغدغه های مدیران و مسئولین می باشد. در این میان شرکت های دانش بنیان به عنوان شرکت های کوچک و متوسط که با استفاده از دانش محصولات نوین وارد بازار می نمایند از اهمیت بسزایی برخوردار هستند. در شرکت های  دانش بنیان، رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال، متناسب با ظرفیت نوآوری تحقق می یابد. بدین معنی که دستاورد های تحقیق و توسعه به طور پیوسته از طریق سرمایه  گذاری به محصول، فرایند و یا سیستم های نوین تبدیل می گردد و دسترسی به ظرفیت های سرمایه گذاری برای کارآفرینان و پژوهشگران عامل مهمی در ایجاد نوآوری و بهره برداری از توان فناوری در اقتصاد ملی است (احمدی جشوقانی و اسماعیلیان، ۱۳۹۵).

شرکتهای  دانش بنیان ازجمله مؤثرترین عوامل ایجاد اشتغال، نوآوری، توسعه  سیستمهای اجتماعی و شکل گیری و رشد اقتصاد دانش بنیان در هر کشوری هستند. این شرکتها که معمولاً، برای پاسخگویی به نیاز مشخصی در بازار شکل  می گیرند محلی برای تبدیل  ایده های جدید به محصولات و خدمات  مشتری پسند هستند . برگ برنده  شرکتهای  دانش محور نوپا «خلاقیت»، «نوآوری»، « انعطافپذیری» و «انگیزه بالای مؤسسان» است؛ یعنی همان چیزی که معمولاً  شرکتهای بزرگ به دلیل ساختار کند، دیوانسالاری و سلسله مراتب بلند خود در آن به شدت مشکل دارند.

از دیدگاه دولت ها، شرکت های دانش بنیان منابع مهم درآمد و اشتغال و درنهایت نیروی مهم تأثیرگذار بر توسعه اقتصادی شناخته می شوند. با پذیرش اهمیت روزافزون علم و فناوری در توسعه اقتصادی، پیامد منطقی آن یعنی اهمیت چشمگیر ایجاد ظرفیت تولید نوآوری مبتنی بر علم در جامعه نیز خود را نمایان می سازد . نقش مهم شرکت های دانش بنیان در اقتصاد و نیز اشاعه فناوری در شبکه های نوآوری، اهمیت وجود چنین شرکت هایی را در جوامع امروزی مشخص می کند. افزایش نرخ اشتغال زایی، فروش، صادرات و تشکیل سرمایه ماحصل فعالیت شرکت های دانش بنیان در عرصه اقتصاد و کمک به انتقال فناوری از بخش های تحقیقاتی به بخش های تولیدی و صنعتی نتیجه فعالیت این گونه شرکت ها در زمینه اشاعه فناوری است.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *