پرش به محتوا

پرداخت وام به دانش بنیان‌ها ۴۵ درصد افزایش یافت/توسعه بازار دانش‌بنیان‌ها و استارتاپ‌ها

کسب و کار نیوز- شبکه بانکی کشور از ابتدای سال تا پایان دی ماه ۲۹۴.۷ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت کرده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۵ درصد افزایش داشته است.

به گزارش کسب و کار نیوز ، شبکه بانکی کشور طی ۱۰ ماهه سال جاری ۱۸ هزار و ۹۵۵ فقره تسهیلات به ارزش ۲۹۴.۷ هزار میلیارد تومان (همت) به ۲۵۹۰ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته (۱۰ ماهه ۱۴۰۲) معادل ۴۵.۸ درصد افزایش داشته است.

مطابق آمارهای بانک مرکزی، شبکه بانکی در دی ماه امسال ۲۱۶۲ فقره تسهیلات به ارزش ۴۱.۱ همت به ۸۷۶ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده است که در قیاس با دی ماه سال گذشته معادل ۱۱۰ درصد افزایش داشته است؛ به عبارتی در دی ماه ۱۴۰۲ حدود ۱۹ همت تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده و شبکه بانکی در دی ماه امسال ۴۱.۱ همت تسهیلات پرداخت کرده است.

براساس آمارها، بانک‌های غیر دولتی (خصوصی) در دی ماه امسال ۱۶۷۴ فقره تسهیلات به ارزش ۳۵.۴ همت به ۷۲۱ شرکت دانش بنیان پرداخت کرده است و همچنین طی ۱۰ ماهه امسال ۲۴۶ همت به ۲۱۹۷ شرکت در قالب ۱۴ هزار و ۴۳۲ فقره تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان پرداخت کرده است که نشان دهنده سهم ۸۶.۱ درصدی در دی ماه و سهم ۸۳.۵ درصدی طی ۱۰ ماهه سال جاری دارد. براین اساس، بانک‌های دولتی در دی ماه سال جاری سهم ۱۳.۹ درصدی و طی ۱۰ ماهه امسال سهم ۱۶.۵ درصدی را در پرداخت تسهیلات به شرکت‌ های دانش بنیان به خود اختصاص داده‌اند.

با همکاری منطقه بین‌المللی فناوری و نوآوری ایران، صندوق توسعه فناوری‌های نوین پارک فناوری پردیس و بانک کشاورزی، زمینه‌ حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها برای حضور در بازارهای ملی و بین‌المللی فراهم شد. به گزارش معاونت علمی، فناوری و دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در تفاهم‌نامه‌ای که روز چهارشنبه ۱۷ بهمن ماه توسط مهدی صفاری‌نیا رئیس پارک فناوری پردیس، وهب متقی‌نیا مدیرعامل بانک کشاورزی و سید روح الله میرامینی مدیر عامل صندوق توسعه فناوری‌های نوین به امضا رسید، برنامه‌های جدیدی برای گسترش همکاری‌های مشترک میان بانک، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها درسطح ملی و بین‌المللی در دستور کار قرار گرفت.

این همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف ازجمله تأمین مالی طرح‌های نوآورانه و حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های فعال به ویژه در حوزه کشاورزی و صنایع وابسته، تسهیل جریان مالی و بانکی شرکت‌های عضو منطقه بین‌المللی و نوآوری، تسهیل مراودات ارزی و همکاری‌های بین‌المللی برای اعضای پارک، توسعه زیرساخت‌های فناوری مورد نیاز بخش کشاورزی برای ارائه خدمات نوین به مشتریان و کشاورزان صورت خواهد گرفت.

در قالب این تفاهم‌نامه ارائه خدمات مالی و بانکی از طریق قابلیت‌ها و زیرساخت‌های بانک کشاورزی در قالب بانک به مثابه سرویس Baas به پارک و مشتریان آن، در دستور کار قرار گرفت. BaaS یا Banking as a Service نوعی از مدل کسب و کاری است که در آن شرکت‌های ثالث ارائه‌دهنده خدمات بانکی، با داشتن اجازه دسترسی به اطلاعات بانکی، سرویس‌های پیشرفته‌ای را طراحی می‌کنند و توسعه می‌دهند تا کسب و کارها بتوانند از منافع آن‌ها استفاده کنند.

BaaP یا Banking as a Platform نیز نوع دیگری از ارائه خدمات بانکی است با این تفاوت که شرکت‌های ثالث این خدمات را به بانک‌ها می‌دهند تا در نهایت در اختیار مشتریانشان قرار گیرد. استفاده از زیرساخت‌ها و سرویس‌های پارک برای مشتریان بانک کشاورزی در قالب بانک به مثابه پلتفرم Baap، ارائه خدمات مشاوره‌ای و آموزشی به کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی در زمینه فناوری‌های نوین و نیز تبادل دانش و تجربه از طریق برگزاری کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی با حضور متخصصان و صاحب‌نظران حوزه کشاورزی و فناوری، در دستور کار قرار گرفت.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *